Exploring Digital Culture
Event

Privacy Café 2

Bij het Privacy Cafe leer je je persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging.

Sat 23 Aug, 13:30 - 16:30
Centrale Bibliotheek Utrecht, Utrecht
€0,00 Tickets

Sinds de onthullingen van Edward Snowden zijn steeds meer mensen zich bewust dat we voorzichtig om moeten gaan met onze online data. Er zijn allerlei manieren om onze online communicatie veiliger te maken. Zie het als ‘digitale zelfverdediging’. En het mooie is: veel van de tools en tactieken die IT-professionals en andere nerds gebruiken zijn niet moeilijk te begrijpen, maar je moet ze net even weten te vinden en hanteren.

In het Privacy Café kun je binnenlopen om te leren hoe je jouw digitale sporen beperkt en veiliger mailt, chat en appt. Er is geen voorkennis nodig. Neem ook vooral een eigen apparaat mee (smartphone, laptop) om te leren beveiligen. Tussendoor vertellen we in korte ‘lightning talks’ de ins & outs en laten we zien waarom iedereen dit zou moeten leren.

Featuring
Bits of Freedom
Tijmen Schep
Xander Bouwman

16 Aug Bring Your Own Drone Een demonstratie waarin we ruimte vragen voor innovatie en creatief experiment met drones.
22 Aug Privacy Pitches: The State of Sousveillance We openen de Summer of Sousvivalism met de film 'Panopticon' en Privacy Pitches van onder andere Dimitri Tokmetzis.
23 Aug Dirty Databases Om je vijand te begrijpen moet je in zijn huid kruipen: duik onder leiding van Douwe Schmidt en Heinze Havinga een gelekte database in zoals Facebook of Albert Heijn dat zouden doen.
24 Aug Privacy Proza Slam Een zomerse lees- en schrijfsalon met Lynn Berger. Met welke woorden en metaforen praten we over surveillance en privacy? Van sci-fi naar spy-fi!
02 Sep Privacyrede 2015 Hans de Zwart van Bits of Freedom zet privacy op de agenda in de openingsweek van het academisch jaar. I.s.m. Studium Generale.
19 Sep Glass Graphics Wat kun je met een Google Glass op de dansvloer? Ontdek het in de workshop & test het live tijdens RAUW in TivoliVredenburg.
20 Sep Warzone Wearables In de workshop 'Warzone Wearables' ontwerp en maak je kleding om jezelf te wapenen tegen allerlei bewakingscamera's, scanners en de smartphones van je vrienden.
T.B.A. Privacy by Designers Tijdens het slotakkoord van de Summer of Sousvivalism bundelen we met beleidsmakers en creatieve ontwerpers alle opgedane kennis tot een fraai vormgegeven denkwijzer.