Exploring Digital Culture
Event

Warzone Wearables

In de workshop 'Warzone Wearables' ontwerp en maak je kleding om jezelf te wapenen tegen allerlei bewakingscamera's, scanners en de smartphones van je vrienden.

Sat 20 Sep, 11:00 - 16:00
Kapitaal Utrecht, Utrecht
€25,00 Tickets

Geïnspireerd door Mark Shepard’s ‘Sentient City Survival Kit’ en Adam Harvey’s Anti-drone burqa bedenken kleding waarmee we technologie kunnen verblinden, afleiden of misleiden. Zo wapenen we ons tegen een omgeving die alles meet en ziet.

Neem je oude kleding mee en transformeer je versleten winterjas in de huid van een Kameleon, die ervoor zorgt dat je ontraceerbaar bent voor bewakingscamera’s in de stad! Of vermaak je t-shirt zodat je tijdens het stappen nooit meer wordt getagged op Facebook. Samen met de experts van CKC Digital Art Lab en kunstenares Anja Hertenberger voorzien we jouw kleding van alle high- en low-tech wearables technologies. Aan het einde van de dag dragen we de anti-tracking-paraplu’s, GlassAlert-zonnebrillen, Heartbleed-t-shirts en andere –door deelnemers verzonnen– prototypes op de sousveillance-catwalk.

Tickets inclusief lunch.

Featuring
Anja Hertenberger
Piem Wirtz
Rowan Bink

16 Aug Bring Your Own Drone Een demonstratie waarin we ruimte vragen voor innovatie en creatief experiment met drones.
22 Aug Privacy Pitches: The State of Sousveillance We openen de Summer of Sousvivalism met de film 'Panopticon' en Privacy Pitches van onder andere Dimitri Tokmetzis.
23 Aug Dirty Databases Om je vijand te begrijpen moet je in zijn huid kruipen: duik onder leiding van Douwe Schmidt en Heinze Havinga een gelekte database in zoals Facebook of Albert Heijn dat zouden doen.
23 Aug Privacy Café 2 Bij het Privacy Cafe leer je je persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging.
24 Aug Privacy Proza Slam Een zomerse lees- en schrijfsalon met Lynn Berger. Met welke woorden en metaforen praten we over surveillance en privacy? Van sci-fi naar spy-fi!
02 Sep Privacyrede 2015 Hans de Zwart van Bits of Freedom zet privacy op de agenda in de openingsweek van het academisch jaar. I.s.m. Studium Generale.
19 Sep Glass Graphics Wat kun je met een Google Glass op de dansvloer? Ontdek het in de workshop & test het live tijdens RAUW in TivoliVredenburg.
T.B.A. Privacy by Designers Tijdens het slotakkoord van de Summer of Sousvivalism bundelen we met beleidsmakers en creatieve ontwerpers alle opgedane kennis tot een fraai vormgegeven denkwijzer.